Aaja Chemnitz Driefer
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Aaja Chemnitz (IA) spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministeren vil sikre, at der udvikles klar og let tilgængelig vejledningsmateriale til myndighederne i sager vedrørende idømmelse af anbringelse på en institution i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 95, Spørgsmål 10
I forbindelse med 1. behandlingen af lovforslaget tilkendegav social- og boligministeren, at lovgivning vedr. anbringelse af grønlandske og færøske borgere, der idømmes anbringelse på en institution i Danmark, indeholder vejledninger, der baserer sig på en stribe aftaler med grønlandske og færøske myndigheder. Vil ministeren sikre, at der udvikles klar og let tilgængelig vejledningsmateriale til myndighederne i sager vedrørende idømmelse af anbringelse på en institution i Danmark, så vi undgår situationer, hvor der er uklarhed om f.eks. betalingsforpligtelsen?

Svar fra onsdag den 31. januar 2024
”I forbindelse med 1. behandlingen af lovforslaget tilkendegav social- og boligministeren, at lovgivning vedr. anbringelse af grønlandske og færøske borgere, der idømmes anbringelse på en institution i Danmark, indeholder vejledninger, der baserer sig på en stribe aftaler med grønlandske og færøske myndigheder. Vil ministeren sikre, at der udvikles klar og let tilgængelig vejledningsmateriale til myndighederne i sager vedrørende idømmelse af anbringelse på en institution i Danmark, så vi undgår situationer, hvor der er uklarhed om f.eks. betalingsforpligtelsen?” Svar:

Jeg kan bekræfte, at der, såfremt lovforslaget vedtages, forventes at blive udarbejdet vejledningsmateriale om den sociale lovgivning i Danmark vedrørende borgere, der af en grønlandsk ret er dømt til anbringelse på en institution i Danmark.
0:000:00