Betina Kastbjerg
 svarer 
Morten Bødskov

Sker den planlagte nedsættelse af kontantforbudsgrænsen til 15.000 kroner på baggrund af en konkret anbefaling fra Nationalbanken?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 3

Ministeren bedes oplyse, hvorvidt den planlagte nedsættelse af kontantforbudsgrænsen til 15.000 kr. sker på baggrund af en konkret anbefaling fra Nationalbanken?

Svar fra mandag den 19. februar 2024

Den i lovforslaget indeholdte nedsættelse af kontantforbudsgrænsen til 15.000 kr. sker ikke på baggrund af en anbefaling fra Nationalbanken.

Det er regeringens beslutning at foreslå en nedsættelse af kontantforbudsgrænsen og fremsætte et lovforslag herom. Beslutningen bygger på, at politiet vurderer, at en nedsættelse af kontantgrænsen vil reducere kriminelles mulighed for hvidvask af store beholdninger af 1.000-kronesedler. Det er ligeledes politiets vurdering, at nedsættelsen generelt vil fremme bekæmpelsen af hvidvask.

Politiets vurdering fremgår af lovforslagets bemærkninger og desuden af mit svar på spm. 1 til L94.

0:000:00