Betina Kastbjerg
 svarer 
Morten Bødskov

Betina Kastbjerg (DD) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om hvorfor ministeren ikke har kontaktet de relevante ordførere og fortalt, at de havde misforstået situationen, hvis det er sagen, at det var en politisk beslutning at sænke kontantforbudsgrænsen og ikke en anbefaling fra Nationalbanken

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 5
Ministeren bedes oplyse, hvorfor ministeren ikke har kontaktet de relevante ordførere og fortalt, at de havde misforstået situationen, hvis det er sagen, at det var en politisk beslutning at sænke kontantforbudsgrænsen og ikke en anbefaling fra Nationalbanken, men i stedet ladet dem fortsætte med at anvende Nationalbanken som argument?

Svar fra mandag den 19. februar 2024
Efter alle tilstedeværende ordførere havde haft ordet under 1. behandlingen af lovforslaget, samlede jeg i mit indlæg op på debatten og anførte bl.a., at Nationalbanken har besluttet at indkalde en række ældre pengesedler og 1.000-kronesedlen fra den nuværende seddelserie. Jeg nævnte, at regeringen foreslår at nedsætte kontantforbudsgrænsen for at mindske presset i bl.a. detailhandelen. Vi nedsætter kontantforbudsgrænsen med henblik på at mindske risikoen for, at den del af de indkaldte pengesedler, der er forbundet med kriminel aktivitet, kommer i cirkulation i detailhandelen.

Jeg omtalte ikke nogen anbefaling fra Nationalbanken fsva. forslaget om at nedsætte kontantforbudsgrænsen. Opsamlingen afstedkom ingen opklarende spørgsmål fra de tilstedeværende medlemmer i folketingssalen.
0:000:00