Direktør for Aarhus Institute of Advanced Studies træder tilbage

Morten Kyndrup, der har stået i spidsen for Aarhus Institute of Advanced Studies gennem otte år, stopper på direktørposten til efteråret.

Morten Kyndrup
Morten Kyndrup (66) Professor, Aarhus Universitet, bestyrelsesmedlem Ny Carlsbergfondet
Brian Bech Nielsen
Brian Bech Nielsen (61) Rektor, Aarhus Universitet

Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) ved Aarhus Universitet skal have sig en ny direktør, da Morten Kyndrup har valgt at trække sig. 

Det skriver Aarhus Universitet.

Morten Kyndrup, der er professor ved Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet, var med til at starte AIAS i 2013. 

AIAS’ mission var at opbygge et forskningsmiljø, der samler danske og internationale topforskere fra alle fagområder. Dette indebærer blandt andet, at AIAS tilbyder forskere fra hele verden mulighed for at tage ophold på instituttet i en mindre årrække for at arbejde fokuseret med selvstændig og innovativ forskning.

"AIAS blev grundlagt med den vision, at den frie forskning skulle være i højsædet, og at mulighederne for udvikling af nye forskningsprojekter, også på tværs af disciplinerne, ville være ubegrænsede. Det er mig en stor glæde, at det er lykkedes at indfri målsætningen. Når jeg nu i år vælger at træde tilbage fra posten som direktør, er det, fordi tidspunktet er det rigtige, både for instituttet og for mig selv," udtaler Morten Kyndrup. 

Han trækker sig for at fokusere mere på egen forskning ved Institut for Kommunikation og Kultur. 

Rektor ved Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, udtaler om Morten Kyndrups tid som direktør for AIAS: 

”Morten har ydet en fremragende indsats med at få etableret og udviklet AIAS til det, det er i dag. Instituttet har indtaget en plads i den internationale topklasse, og i den netop afsluttet evaluering understregede panelet blandt andet, at AIAS inden for relativt kort tid har skabt både betydningsfulde resultater og opmærksomhed på den internationale scene. Det er et flot resultat, som vi på AU kan være stolte af, og jeg vil gerne takke for den store indsats,” siger rektor Brian Bech Nielsen.

Morten Kyndrup stopper på posten 1. oktober. 

molbech@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement