Lundbeckfonden uddeler 60 millioner til "dristige forskningsideer"

31 forskere har fået tildelt et millionbeløb fra Lundbeckfondens nye forskningspulje, LF Experiments. 

Jan Egebjerg
Jan Egebjerg (57) Forskningsdirektør, Lundbeckfonden

I alt 293 forskere har ansøgt om midler fra Lundbeckfondens nye forskningspulje, LF Experiments, og nu er de 31 projekter, som løber med støtten, fundet. 

Det skriver Lundbeckfonden i en pressemeddelelse

I alt 60 millioner kroner bliver uddelt med den nye forskningspulje til at støtte de 31 banebrydende ideer, der har potentiale til at "ændre måden vi ser verden på".

Der er tale om såkaldte "højrisikoprojekter". 

"Men sådan må det nødvendigvis være, når man, som tilfældet er med LF Experiments, forsøger at fremme løsninger, som går helt nye veje. Og den risiko tager vi gerne i et forsøg på at stimulere nogle af de mange spændende "vilde" tanker, som ligger ude i det danske forskermiljø”, siger forskningsdirektør i Lundbeckfonden Jan Egebjerg.

Blandt modtagerne af bevillingen er lektor ved Institut for Farmaci på Københavns Universitet Anders Østergaard Madsen, der modtager to millioner kroner til at prøve at udvikle et system, som baseret på kunstig intelligens skal gøre røntgen-krystallografi mere præcis ved at genkende særlige mønstre, som det menneskelige øje ikke kan identificere.

To millioner kroner går også til adjunkt Magnus Kjærgaard fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet. Han vil forske i de molekylære mekanismer, der styrker forbindelser mellem hjerneceller for at få en bedre forståelse af processer involveret i hukommelse og indlæring.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal