Om  
Carsten Stendevad

Tidligere ATP-direktør valgt som forperson for Dansk Flygtningehjælp

Carsten Stendevad er på Dansk Flygtningehjælps årlige repræsentantskabsmøde blevet valgt som organisationens forperson. Han er tidligere direktør for ATP og medlem af Disruptionrådet. 

Carsten Stendevad har flere års erfaring fra det private erhvervsliv, og nu skal han stå i spidsen for den humanitære organisation Dansk Flygtningehjælp efter at være blevet valgt ved et repræsentantskabsmøde 29. maj.
Carsten Stendevad har flere års erfaring fra det private erhvervsliv, og nu skal han stå i spidsen for den humanitære organisation Dansk Flygtningehjælp efter at være blevet valgt ved et repræsentantskabsmøde 29. maj.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

29. maj afholdt Dansk Flygtningehjælp deres årlige repræsentantskabsmøde. Her blev tidligere direktør i ATP Carsten Stendevad valgt som organisationens nye forperson.

Det skriver Dansk Flygtningehjælp i en pressemeddelelse tirsdag aften. 

"Vi kunne ikke have fundet en bedre person til arbejdet," fortæller generalsekretær Charlotte Slente. 

"Selv om Dansk Flygtningehjælp står stærkere end nogensinde, skal et stigende antal humanitære kriser håndteres med stadigt færre midler. Vi ser derfor frem til at kunne trække på Carstens omfattende erfaring fra den finansielle verden, så vi får mulighed for at hjælpe endnu flere mennesker bedre."

Selv glæder Carsten Stendevad sig til at yde sit bidrag til "den vigtige mission".

”Jeg har altid haft en stor interesse for humanitære og udviklingspolitiske problematikker, og jeg har forsøgt at integrere dette i mit professionelle virke," lyder det fra den nye forperson i pressemeddelelsen. 

Carsten Stendevad var administrerende direktør for ATP fra 2013 til 2017, og han har siden da været investeringschef for bæredygtige investeringer ved den store amerikanske hedgefond Bridgewater Associates.

Herudover har han arbejdet i både ind- og udland for internationale konsulentvirksomheder som Citigroup og McKinsey samtidig med, at han har været bestyrelsesmedlem i både Novo Holding og Unicef Danmark.

Han har også været aktiv indenrigspolitisk, hvor han har siddet i flere udvalg og kommisioner som blandt andet Komiteen for God Selskabsledelse, Disruptionrådet og Genopretningsfonden.

Stendevad er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har oveni en master grad i offentlig politik fra Harvard University. 

Han overtager posten efter, at den tidligere formand Agi Csonka træder tilbage. Der var ikke andre kandidater indstillet til formandsposten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Stendevad

Formand, Dansk Flygtningehjælp, senior fellow, Bridgewater Associates, fhv. direktør, ATP
mpp (Harvard 1998), cand.polit. (Københavns Uni. 1999)

0:000:00