Altingets formål og målgruppe

Netavisen Altinget er et uvildigt politisk nichemedium med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen.

Altinget er et prisvindende, privatejet netmedium grundlagt i januar 2000. Vi udgiver over 20 niche-portaler med tilhørende nyhedsbreve, som man kan læse mod at betale årsabonnement. Dertil kommer pt. to gratis netaviser (en med overblik over dansk politik og en om civilsamfundet).

Altinget råder over redaktionslokaler på Christiansborg og redaktion,  ledelse, salg og it på Ny Kongensgade. Selv om det er spredt over to lokationer, er det i praksis én enhed, fordi lokalerne ligger så tæt på hinanden i det, der i daglig tale hedder "Christiansborg-miljøet".

Derudover har Altinget fra september 2013 styrket EU-dækningen med ansættelsen af journalist Rikke Albrechtsen i en nyoprettet stilling som korrespondent i Bruxelles. Desuden startede Altinget i efteråret 2014 søsterselskabet Altinget.se, som dækker svensk politik fra Riksdagen i Stockholm. 

Hvad er formålet, og hvem er målgruppen?

Formål 
Altinget har til formål at øge læsernes politiske informationsniveau, så de bedre bliver i stand til at varetage deres professionelle eller personlige, politiske interesser.

Altinget følger ved hjælp af kritisk, uvildig journalistik udviklingen i det danske demokrati og politiske system. Vi er dermed en af demokratiets driftssikre vandbærere. Vi skriver nyheder, baggrund, analyser og portrætter, vi bringer meningsmålinger og debatindlæg, dels fra et fast panel, dels i form af kommentarer fra læserne. Desuden bringer vi lovstof og spørgsmål/svar mellem regeringen og Folketinget, og servicestoffet fuldendes med navne- og kalenderoversigter samt pressemeddelelser fra partier og aktører, som vi fin-indekserer og dermed giver ekstra værdi.

Altinget har i en årrække oparbejdet en række afgrænsede virtuelle communities, hvor folk med særlig interesse for f.eks. sundheds- eller miljøpolitik mødes online - mod betaling af årligt abonnement. En arena, der beskriver et fagpolitisk område fra debat til lov.

Mixet mellem journalistisk stof, servicestof og værktøjer skal på kortest muligt tid gøre læseren bedre klædt på til at håndtere sine politiske udfordringer, der i sidste ende gælder kampen om flere mulige ressourcer og/eller bedst mulige vilkår i øvrigt.

Altinget er et privat public service medium uden ideologisk ståsted. For os er det ligegyldigt, hvem der danner regering. I vores redaktionelle dækning forudsætter vi naturligvis grundloven, magtens tredeling, parlamentarisme, ytringsfrihed uden grænser, ligestilling og adskillelse af politik og religion.

Målgruppe
Altinget er en betalingsavis på nettet og dermed primært for den professionelle bruger eller den særligt politisk interesserede dansker. Vi henvender os blandt andet til:
- Valgte og opstillede politikere i Folketinget, regionsråd og kommuner
- Embedsmænd i stat, regioner og kommuner mv.
- Lobbyister, informationsansvarlige mv. i organisationer
- Virksomheder der har indset betydningen af public affairs

Vores betalende læsere arbejder typisk i partier, ministerier, styrelser, kommuner, organisationer og større virksomheder, ligesom en række forsknings- og folkebiblioteker abonnerer. Dertil kommer den særligt interesserede danske vælger, der dagligt modtager Altingets gratis nyhedsoverblik pr. mail. Altinget præsterer pt. over 200.000 ugentlige sidevisninger - trafikken er i kraftig vækst.

Rasmus Nielsen
Udgiver
(Født 1960, uddannet journalist 1983)

Bliv sponsor

Bliv sponsor

BIDRAG: Støt Civilsamfundets Videnscenters arbejde med at kapacitetsopbygge og sikre videndeling i det danske civilsamfund.

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

EN HJÆLPENDE HÅND: At lave informationskampagne eller drive egentlige sygehuse og sundhedsklinikker i udviklingslande er ikke noget, man bare lige gør. Og slet ikke når en krise raser. Her fortæller Dansk Røde Kors om at navigere i en verdensomspændende pandemi og giver gode råd, hvis du vil gøre en forskel ude i verden.

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

MØDELEDELSE: Møderne er rykket online, og tekniske vanskeligheder og sociale barrierer skal håndteres rundtom i det civile Danmark. Civilsamfundets Videnscenter har derfor bedt en professionel mødeledeler om hans bedste bud på god virtuel mødeledelse i en coronatid. Så hæng på, og bliv dus med alt fra energizers til break-outs og dyk ned i den store guide om virtuelle møder.

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

BEST PRACTICE: Forvaltningen i Aalborg Kommune fik hurtigt politisk opbakning til at komme økonomisk trængte foreninger og ngo’er til hjælp under coronakrisen. Lær her af, hvordan Aalborg Kommune tackler de udfordringer, covid-19 har medført for civilsamfundet.

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

DINGELING: Da Mette Frederiksen 11. marts lukkede Danmark ned, besluttede Dansk Blindesamfund at ringe til samtlige 7.000 medlemmer for at høre, hvad organisationen kunne gøre for dem. "De her samtaler er så værdifulde, at det er svært at sætte ord på," fortæller en regionskonsulent. Her er Dansk Blindesamfunds lavpraktiske håndtering af coronakrisen.

Lær for Livet: Udsatte børn får ekstra skolehjælp under coronakrisen

Lær for Livet: Udsatte børn får ekstra skolehjælp under coronakrisen

NYTÆNKNING: Når skoler lukkes som følge af coronakrisen, rammer det udsatte og anbragte børn hårdest. Med telefoniske livliner, bogpakker og en faglig styrkelse af de mentorer, der løbende følger børnene, har Læringsprogrammet Lær for Livet sat alle sejl til for at bevare kontakten og styrke skolegangen for alle børn og unge i programmet.

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

LÅNEGARANTI: Med en lånegaranti på 20 millioner kroner spænder Trygfonden et sikkerhedsnet ud under kriseramte sociale virksomheder. Det vil forhindre konkurser, men branchen har stadig brug for hjælp fra staten, mener Selveje Danmark. 

Ungdomstilbuddet KBH+ holder åbent, selvom dørene er låst

Ungdomstilbuddet KBH+ holder åbent, selvom dørene er låst

INSPIRATION: Med live-yoga, fjernundervisning i musikredigering samt indkøb og uddeling af store mængder hackysacks forsøger ungdomstilbuddet Askovfonden KBH+ at række ud til sin målgruppe under coronakrisen. På de virtuelle mødesteder bliver det hurtigt tydeligt, om det, du gør, virker eller ej, siger direktør Stine Hamburger.

Oxfam Ibis går live 1. maj

Oxfam Ibis går live 1. maj

INSPIRATION: Fælledparken i København bliver underlig tom, når kalenderen viser 1. maj. Men Oxfam Ibis har besluttet at holde fast i den gamle tradition om at mødes og fejre den internationale kampdag. Denne gang via telefoner, tablets og computere.