Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Marie Bjerre

Har regeringen sat en målsætning for, hvor på ITUs liste over global cybersikkerhed Danmark skal eller bør ligge?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

, Spørgsmål 81

Har regeringen sat en målsætning for, hvor på ITUs liste over global cybersikkerhed (ITU Global Cybersecurity Index) Danmark skal eller bør ligge – Danmark indtager i det seneste indeks en plads som nr. 32, jf. besvarelsen af samrådsspm. G den 9. januar 2024?

Svar fra mandag den 5. februar 2024

”Har regeringen sat en målsætning for, hvor på ITUs liste over global cybersikkerhed (ITU Global Cybersecurity Index) Danmark skal eller bør ligge – Danmark indtager i det seneste indeks en plads som nr. 32, jf. besvarelsen af samrådsspm. G den 9. januar 2024?” Svar:

Jeg har i et tidligere svar til udvalget (DIU alm. del svar på spørgsmål nr. 32, den 12. april 2023) redegjort for Danmarks placering på FN-agenturet ITU´s Global Cybersecurity Index og for det område, hvor Danmark scorede lavere. I svaret bemærkede jeg desuden, at opgørelsen baseres på data indsamlet i 2020, og at det var min opfattelse, at de mange indsatser, der siden er i værksat, har styrket cyber- og informationssikkerheden i Danmark.

Regeringen har ikke vedtaget en målsætning om, hvor Danmark skal eller bør ligge på ITU’s eller andre målinger af cybersikkerhed. Cyber- og informationssikkerhed er til gengæld et område, der har regeringens store opmærksomhed, og regeringen er optaget af løbende at styrke sikkerheden i takt med den stigende digitalisering, den teknologiske udvikling og udviklingen i trusselsbilledet.

0:000:00