Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Hvornår vil ministeren tage stilling til politiets anvendelse af ansigtsgenkendelsesteknologi til bekæmpelse af bandekriminalitet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Retsudvalget, Spørgsmål 908

Hvornår vil ministeren tage stilling til politiets anvendelse af ansigtsgenkendelsesteknologi til bekæmpelse af bandekriminalitet, og hvornår og under hvilke betingelser mener ministeren, at teknologien vil kunne anvendes til dette formål?

Svar fra tirsdag den 21. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har som en del af den politiske aftale om en digital tryghedspakke fra efteråret 2022 iværksat et forsøg med digitaliseret offergenkendelse i sager om seksuelle overgreb begået mod børn. Teknologien fungerer her konkret som aflastning for politiet ved at erstatte ressourcekrævende manuelle gennemgange af digitalt bevismateriale.

Det fremgår af ”Aftale om bandepakke IV – Trygge nabolag i hele Danmark”, som regeringen i november 2023 indgik sammen med bl.a. spørgerens parti, at aftalepartierne noterer sig, at politiet er i gang med et forsøg med digitaliseret offergenkendelse i sager om seksuelt misbrug af børn, og at aftalepartierne ser frem til at følge erfaringerne i forhold til, om det er et værktøj, der vil kunne bruges f.eks. i indsatsen mod banderne.

Jeg ser i første omgang frem til at drøfte politiets erfaringer med forsøget med digitaliseret offergenkendelse i sager om seksuelle overgreb mod børn med partierne bag aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2021-2023. Jeg vil desuden inden sommerferien dele politiets erfaringer med Folketinget.

0:000:00