Sådan vil kommission centralisere sundheds-it i Danmark

Beslutninger, styring og drift af store dele af sundhedsvæsenets it skal centraliseres, og staten skal have ansvar for den overordnede strategi. Det er kernebudskabet fra Sundhedsstrukturkommissionen om sundhedsvæsenets it-fremtid. 

Kommissionsformand Jesper Fisker overdrog i dag Sundhedsstrukturkommissionens rapport til sundhedsminister Sophie Løhde (V)
Kommissionsformand Jesper Fisker overdrog i dag Sundhedsstrukturkommissionens rapport til sundhedsminister Sophie Løhde (V)Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Sundhedsstrukturkommissionen vil have mere central styring af sundhedsvæsenets it-systemer.

Digitaliseringen i sundhedsvæsenet er blevet for fragmenteret og for lidt sammenhængende, og det betyder mindre sammenhængende forløb for patienter og ineffektiv brug af pengene i sundhedsvæsenet, lyder det fra kommissionen.

Derfor skal der laves centrale organisationer med "beslutnings- og eksekveringskraft," som kan stå for strategi, planlægning og til delvist også drift af sundheds-it.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024