Lisbeth Bech-Nielsen
 spørger 
Morten Bødskov

Mener ministeren, at DSA’en bliver overholdt og håndhævet i Danmark, når svindelannoncer med kendte danskere ikke bliver taget ned fra sociale medier?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udvalget for Digitalisering og It, Spørgsmål 170

I artiklen ”Erhvervsministeren: Techgiganternes hemmelige algoritmer er filteret mod virkeligheden – og det er en udfordring for vores fremtid og vores demokrati”, der blev bragt i Berlingske Tidende den 5. maj 2024, udtaler ministeren at: ”Et af vores våben er den såkaldte DSA (Digital Services Act), som nu er trådt i kraft. Den stiller større krav til techgiganterne og deres platformes indhold, så de stopper spredning af falsk information. Det er afgørende, hvis vi skal sikre en transparent og sikker digital verden”. Mener ministeren, at DSA’en bliver overholdt og håndhævet i Danmark, når svindelannoncer med kendte danskere ikke bliver taget ned fra sociale medier?

0:000:00