Ny temadebat: Hvordan håndterer det offentlige borgernes data?

Det digitale samfund rokker ved grænserne mellem borgerens integritet, hvordan det offentlige håndterer borgernes data, og ikke mindst hvor grænserne skal gå for private tech-leverandører. Det er emnet for den temadebat, som Altinget Digital hermed starter.

Er det en del af samfundskontrakten, at man skal aflevere sine personlige oplysninger, når man bliver betjent digitalt i den offentlige sektor? Sådan lyder et af de spørgsmål, der diskuteres i Altingets temadebat.
Er det en del af samfundskontrakten, at man skal aflevere sine personlige oplysninger, når man bliver betjent digitalt i den offentlige sektor? Sådan lyder et af de spørgsmål, der diskuteres i Altingets temadebat.Foto: Linda Kastrup/Linda Henriksen/Ritzau Scanpix

Datatilsynets afgørelse i den såkaldte Chromebook-sag er anledning til at debattere, hvor grænserne i det digitale samfund går mellem individets integritet og privatliv og borgerens forpligtelse til at give oplysninger videre til offentlige myndigheder.

Det rejser en bredere række spørgsmål, om hvilke data borgerne er forpligtet til at aflevere til det offentlig, og hvordan private it-leverandører skal kunne udnytte data om borgerne privatliv og adfærd på it-platforme.

Deltag i debatten

Altingets temadebatter sætter spot på et aktuelt, politisk nicheemne.

Alle indlæg er udelukkende udtryk for skribenternes egen holdning.

Hvis du vil deltage i debatten, er du velkommen til at kontakte debatredaktør Henrik Rasch på [email protected] eller på mobil 6155 7484.

Andre debatindlæg kan sendes til [email protected].

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00