Analyse af 
Chris Lehmann

Nedslag fra redaktøren: Her er ugens tre vigtigste digitale historier

Amerikanerne og europæerne kæmper på hver sin måde mod kinesiske TikTok, og i Danmark er der nye anbefalinger om skoleelevers adgang til kunstig intelligens ved eksaminer. Digitalredaktøren giver dig den forgange uges tre vigtigste digitale historier i kort form her.

TikTok har ad flere omgange forsøgt at mobilisere et pres mod regulering af appen. Nu, hvor presset er maksimalt, bliver det spændende at holde øje med, hvordan virksomheden vil presse tilbage. 
TikTok har ad flere omgange forsøgt at mobilisere et pres mod regulering af appen. Nu, hvor presset er maksimalt, bliver det spændende at holde øje med, hvordan virksomheden vil presse tilbage. Foto: Mariam Zuhaib/AP/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Det buldrer løs med nyheder i den digitaliseringspolitiske verden i højt tempo. Her er mine bud på det vigtigste at tage med sig fra ugen, der er gået.

Vi starter i USA, og bevæger os stille og roligt hjemad over Bruxelles.

Efter præsident Joe Bidens underskrift onsdag, er det nu gældende lov i USA, at appen TikTik bliver ulovlig, medmindre dens kinesiske moderselskab ByteDance sælger den amerikanske del af appen til et amerikansk hjemmehørende selskab.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00