Alexander Ryle
 svarer 
Nicolai Wammen

Vil ministeren sikre, at det er regulatorisk muligt at anvende cloud-løsninger med henblik på at understøtte Statens Its overvejelser herom for at løfte it-sikkerhedsniveauet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udvalget for Digitalisering og It, Spørgsmål 121

Vil ministeren i lyset af artiklen »Statens It holder fast i cloud-vurdering efter kritik fra GDPR-ekspert: Vi har bistået finansministeren med korrekte oplysninger«, fra Computerworld.dk den 26. februar 2024, hvor Statens IT er citeret for at skrive i deres skriftlige svar, at »det fortsat er udgangspunktet, at man fra Statens It løbende vil overveje anvendelsen af cloud-løsninger og andre teknologier til at løfte it-sikkerhedsniveauet, såfremt det er teknisk og regulatorisk muligt«, sikre, at det er regulatorisk muligt at anvende cloud-løsninger med henblik på at understøtte Statens Its overvejelser herom for at løfte it-sikkerhedsniveauet?

Svar fra fredag den 22. marts 2024

Fsva. overvejelser om anvendelse af cloud-løsninger i Statens It henvises der til svar på DIU alm. del spm. 119 og 120.

0:000:00