Statsrevisorerne udtaler mild kritik af ministeriers styring af kritiske it-systemer

Statsrevisorerne vurderer på baggrund af en ny beretning fra Rigsrevisionen, at 11 myndigheders porteføljestyring af deres kritiske it-systemer ikke er “helt tilfredsstillende”.  

Ubesvarede spørgsmål og handlingsplaner med for få målbare succeskriterier er nogle af de kritiske opmærksomhedspunkter fra Rigsrevisionen i en ny beretning om styring af statens it-kritiske systemer.
Ubesvarede spørgsmål og handlingsplaner med for få målbare succeskriterier er nogle af de kritiske opmærksomhedspunkter fra Rigsrevisionen i en ny beretning om styring af statens it-kritiske systemer.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Der er plads til forbedring i de statslige myndigheders porteføljestyring af deres kritiske it-systemer.

Statsrevisorerne karakteriserer indsatsen som ikke helt tilfredsstillende, efter Rigsrevisionen har undersøgt området hos 11 myndigheder fordelt på fem ministerier i perioden november 2018 til januar 2023.

“Kortlægningen af de kritiske it-systemer har ikke i alle tilfælde givet et tilstrækkeligt grundlag for strategiske beslutninger om, hvilke systemer der skal forbedres,” lyder det fra Statsrevisorerne.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00