Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

OVERBLIK: Esben Lunde skal i samråd om fosfor- og kvælstofniveauet i danske vandløb. Teknik- og miljøforvaltningerne skal til topmøde i Aarhus. Og så er der vanen tro et hav af konferencer.

Foto: /ritzau/Henning Bagger
Klaus Ulrik Mortensen

Hvad enten man er til lovbehandling, samråd, konference eller debat, byder ugen på en række grønne nedslagspunkter.

Altinget har samlet de mest relevante i følgende oversigt:

Mandag
DTU afholder energi- og forskningspolitisk konference i FN Byen på Østerbro. Formålet med konferencen er at stille skarpt på regeringens og Folketingets forventninger til energiaftalen og energiforskningens rolle i at fastholde Danmarks styrkepositioner på energiområdet.

Til konferencen vil energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), en række politikere, repræsentanter fra virksomheder og energiforskningsmiljøer diskutere energiforskningens rolle i fremtiden.

Tirsdag
I sommeren 2017 blev Det Nationale Bioøkonomipanel relanceret med 15 medlemmer og en erhvervsrettet profil. Formålet er at få nogle anbefalinger om, hvordan Danmark bliver et vækstcenter inden for bioøkonomi.

Nu er der mulighed for at komme helt tæt på dansk bioøkonomi og produktionen af protein. På en workshop tirsdag præsenterer Det Nationale Bioøkonomipanel første udkast til anbefalinger om nye proteinværdikæder. Her kan du komme med input til anbefalingerne og høre oplæg om danske muligheder og perspektiver.

Blandt deltagerne i programmet er miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, formand for Det Nationale Bioøkonomipanel Asbjørn Børsting og direktør i Landbrug og Fødevarer Flemming Nør-Pedersen.

Førstebehandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og lov om Energinet.

Lovforslaget skaber grundlag for, at der kan afholdes teknologineutrale udbud af pristillæg for elektricitet produceret på solcelleanlæg, landvindmøller og åben dør-havvindmøller i 2018 og 2019. Beslutningen om afholdelse af teknologineutrale udbud blev truffet med en stemmeaftale mellem regeringen (V, LA og KF) og DF om en ny støttemodel for vind og sol i 2018-2019.

0:000:00