Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Både miljøminister Lea Wermelin og fødevareminister Rasmus Prehn skal i to samråd, flere love behandles i Folketinget og så er der webinar om CO2-fangst og lagring. Få overblikket her.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Corona har på ny ramt Folketingets arbejde, der er droslet ned til efter vinterferien.

Der er dog stadig flere grønne ting man skal holde øje med alligevel på en uge, hvor Venstre i weekenden kan se frem til at få ny næstformand.

Altinget giver et overblik.

I EU ventes Kommissionen i denne uge at løfte sløret for et ”europæisk Bauhaus”, der på en ny måde skal binde renovering er bygninger, videnskab og kunst sammen. Udspillet er en del af EU-Kommissionens ”European Green Deal”, og man kan læse mere om det nye Bauhaus-projekt her.

Og så er det ugen, hvor Joe Biden indsættes som ny præsident i USA.

Tirsdag er der hjemme til gengæld partilederdebat i Folketinget.

Samme dag har miljøminister Lea Wermelin (S) i folketingssalen med 2. behandling af et lovforslag om ændring af handlepligten for den ansvarlige for en miljøskade, indførelse af godtgørelsesordning samt ændring af definitionen af arter og naturtyper. Partierne har allerede afgivet betænkning, den kan man læse her.

Skatteminister Morten Bødskov (S) skal også en tur i Folketinget, når forhøjelse af vandafgiften og ophævelse af bestemmelser om drikkevandsbidraget er på dagsordenen. Også her er betænkningen afgivet af partierne, hvor man kan læse, at de blå partier har tænkt sig at stemme imod. Læs betænkningen her.

Sidste punkt på dagsordenen i Folketinget denne tirsdag vil nok også kunne tiltrække sig opmærksomhed: det er nemlig en ny epidemilov, der skal førstebehandles. Den kan man læse om her.

0:000:00