Grønt overblik: Det skal du holde øje med

Regeringsforhandlingerne om klima, natur og miljø fortsætter, efter at Venstres formand i weekenden har fået mandat til at fortsætte jagten på et SV-samarbejde. Her er, hvad du skal holde øje med i en uge, der også byder på vigtige forhandlinger i Bruxelles. 

Regeringsforhandlingerne fortsætter i denne uge. 
Regeringsforhandlingerne fortsætter i denne uge. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Godmorgen og velkommen til endnu en uge i dansk politik.

Efter en weekend, hvor analytikernes øjne var rettet mod Venstres årsmøde i Herning, og klimaforhandlerne på COP27 i overtiden landede en aftale om mere klimabistand til udviklingslandene, står den endnu engang på regeringsforhandlinger på Christiansborg.

Her har Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i weekenden fået sit partis opbakning til at afsøge mulighederne i et SV-samarbejde, når forhandlingerne genoptages mandag formiddag. 

Han gik efter forhandlingerne torsdag til pressen med budskab om, at Socialdemokratiet skal huske at finde de penge, der kan realisere rød bloks krav om bedre beskyttelse af drikkevandet. Det kan du læse mere om her

Mandag mødes partierne igen, og her vil temaet for forhandlingerne ligesom i slutningen af sidste uge være klima, miljø, natur og grøn omstilling.

I Bruxelles samles EU’s landbrugsministre, herunder den fungerende danske minister, Rasmus Prehn (S), for at diskutere en bred vifte af grønne emner. Det gælder blandt andet EU’s skovstrategi frem mod 2030, grøn omstilling af fiskeriet, alger, naturgenopretning og gødning.

Onsdag har EU’s folkevalgte ulve på dagsordenen, når Europa-Parlamentet mødes i Strasbourg.

Danva skyder årets vandkonference i gang.

Samme dag uddeler Altinget Ting-prisen, der hvert år går til en politiker, der har udmærket sig særligt indenfor politisk kommunikation. I år er Pelle Dragsted fra Enhedlisten, Alternativets Franciska Rosenkilde og SF'eren Jacob Mark nomineret.

0:000:00