Grønt skatteudspil skuffer erhvervsliv: Gør Danmark fattigere

Rabat til særinteresser, risiko for dobbeltbeskatning og frygt for, at Danmark bliver fattigere. Det er et udvalg af de stempler, som landets erhvervsorganisationer sætter på regeringens bud på en ny CO2-skat. 

Regeringens udspil vækker ikke stor begejstring hos Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen. Arkivfoto. 
Regeringens udspil vækker ikke stor begejstring hos Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen. Arkivfoto. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Regeringens længe ventede bud på en ny CO2-skat får en lunken modtagelse af dansk erhvervsliv. 

Dansk Erhverv anerkender, at det netop fremlagte udspil til en grøn skattereform vil gøre Danmark grønnere, men Danmark vil også blive fattigere, lyder kritikken. 

Derfor efterlyser erhvervsorganisationen en bedre balance i udspillet.

"Desværre er balancen i udspillet skæv. Det ene ben i form af en høj C02 afgift er med. Men det ben, der samtidig vil gøre Danmark rigere, er udeladt," lyder det fra Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen, der fortsætter:

"Virksomhederne skal helt og aldeles selv betale for den grønne omstilling uden en økonomisk gulerod til at investere i de grønne løsninger. Det er en forkert vej, der vil gøre Danmark fattigere og ikke inspirere resten af verden."

Dansk Erhverv havde på forhånd erklæret sig som tilhænger en høj og ensartet CO2-afgift, men havde foreslået, at afgiften skulle modsvares af en tilsvarende lempelse i erhvervsbeskatningen.

Det skulle sikre, at danske virksomheder får råd til at investere i den grønne omstilling samtidig med, at selskaberne ikke bliver stillet dårligere i forhold til andre lande.

Det er de skattelettelser, som erhvervsorganisationen nu efterlyser.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00