Kulturministeriet ansætter ny departementschef

JOBNYT: Dorte Nøhr Andersen er udnævnt som ny departementschef i Kulturministeriet og forlader dermed sin stilling som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. 

Kulturministeriet har peget på Dorte Nøhr Andersen som sin nye departementschef.

Og allerede fra mandag 18. maj tager hun hul på sit nye arbejde i Joy Mogensens (S) ministerium, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

Kulturminister Joy Mogensen er glad for at lukke den nye departementschef ind i folden, for Dorte Nøhr Andersen er en dygtig og strategisk leder, der får ting til at ske, forklarer ministeren i pressemeddelelsen. 

"Dorte har en stærk profil, der kan åbne Kulturministeriets stærke faglighed op for nye måder at arbejde på. Både med vores opgaver og omverden. Som det første står vi midt i en coronakrise, hvor vi sammen skal sikre et stærkt, levende og deltagende kultur-, forenings- og idrætsliv. Jeg glæder mig meget til samarbejdet."

Også Dorte Nøhr Andersen glæder sig til at begynde arbejdet: 

"Jeg er både beæret, stolt og glad for nu at skulle stå i spidsen for en organisation, som arbejder for det, som binder os sammen – kultur-, idræts- og foreningslivet. Jeg glæder mig til det gode samarbejde med ministeren, ministeriets medarbejdere og de mangfoldige aktører og interessenter – også selvom vi i første omgang må mødes digitalt," siger hun. 

Dorte Nøhr Andersen overtager stillingen fra Marie Hansen, der er blevet direktør i Folketinget.

Den nye departementschef har førhen især beskæftiget sig med klima- og energiområdet og kommer fra en stilling som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hun har siddet i siden 2015. 

Forrige artikel Et år med klima i EU: ”Det er mere op ad bakke, end jeg troede” Et år med klima i EU: ”Det er mere op ad bakke, end jeg troede” Næste artikel Dan Jørgensen præsenterer første del af klimaplan på onsdag Dan Jørgensen præsenterer første del af klimaplan på onsdag