Kulturministeriet ansætter ny departementschef

JOBNYT: Dorte Nøhr Andersen er udnævnt som ny departementschef i Kulturministeriet og forlader dermed sin stilling som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. 

Kulturministeriet har peget på Dorte Nøhr Andersen som sin nye departementschef.

Og allerede fra mandag 18. maj tager hun hul på sit nye arbejde i Joy Mogensens (S) ministerium, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

Kulturminister Joy Mogensen er glad for at lukke den nye departementschef ind i folden, for Dorte Nøhr Andersen er en dygtig og strategisk leder, der får ting til at ske, forklarer ministeren i pressemeddelelsen. 

"Dorte har en stærk profil, der kan åbne Kulturministeriets stærke faglighed op for nye måder at arbejde på. Både med vores opgaver og omverden. Som det første står vi midt i en coronakrise, hvor vi sammen skal sikre et stærkt, levende og deltagende kultur-, forenings- og idrætsliv. Jeg glæder mig meget til samarbejdet."

Også Dorte Nøhr Andersen glæder sig til at begynde arbejdet: 

"Jeg er både beæret, stolt og glad for nu at skulle stå i spidsen for en organisation, som arbejder for det, som binder os sammen – kultur-, idræts- og foreningslivet. Jeg glæder mig til det gode samarbejde med ministeren, ministeriets medarbejdere og de mangfoldige aktører og interessenter – også selvom vi i første omgang må mødes digitalt," siger hun. 

Dorte Nøhr Andersen overtager stillingen fra Marie Hansen, der er blevet direktør i Folketinget.

Den nye departementschef har førhen især beskæftiget sig med klima- og energiområdet og kommer fra en stilling som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hun har siddet i siden 2015. 

Forrige artikel Et år med klima i EU: ”Det er mere op ad bakke, end jeg troede” Et år med klima i EU: ”Det er mere op ad bakke, end jeg troede” Næste artikel Dan Jørgensen præsenterer første del af klimaplan på onsdag Dan Jørgensen præsenterer første del af klimaplan på onsdag
Klimarådet anbefaler stop for ny oliejagt i Nordsøen

Klimarådet anbefaler stop for ny oliejagt i Nordsøen

OLIESTOP: Trods beskeden klimaeffekt anbefaler Klimarådet et stop for ny dansk oliejagt i Nordsøen. Det vil styrke troværdigheden om Danmarks klimaindsats, mener rådet og anbefaler regeringen at aflyse ottende udbudsrunde. Regeringen vil træffe beslutning til efteråret.