Podcast: Derfor tøver regeringen med det store klimaudspil

AJOUR: Støttepartierne vil se handling, men regeringen skal svare på en række svære spørgsmål, inden de præsenterer en klimahandlingsplan. Hvornår kommer effekterne? Hvad er prisen og flytter udledningen sig bare? Klimaredaktør Morten Øyen er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det har føget med trusler fra regeringens støttepartier om, at ministre og regeringer bliver væltet, hvis der ikke snart sker noget på klimafronten.

Men det er en stor opgave, som klimaminister Dan Jørgensen (S) forsøger at løse inde fra ministerkontoret. Præsentationen af klimahandlingsplanen nærmer sig nemlig, og i takt med at den opgave bliver mere konkret, presser flere konkrete spørgsmål sig også på.

Men ifølge Radikale og Enhedslisten bør arbejdet alligevel gå hurtigere.

Altinget Ajour dykker ned i den sag og ser på støttepartiernes trusler og Dan Jørgensens udfordringer. Dagens gæst er Altingets klimaredaktør, Morten Øyen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: F-35-flyets klimapåvirkning vanskeliggør grøn omstilling af Forsvaret Podcast: F-35-flyets klimapåvirkning vanskeliggør grøn omstilling af Forsvaret Næste artikel Podcast: Klimarådets anbefalinger gør den kæmpestore klimaopgave konkret Podcast: Klimarådets anbefalinger gør den kæmpestore klimaopgave konkret