Podcast: Elbæks sociale bevægelse kæmpede med at være et politisk parti

AJOUR: Hvad har det parti, som Uffe Elbæk har stiftet, fået sat af aftryk på dansk politik, og hvad venter der arvtageren? Altinget Ajour ser på Elbæks tid som formand.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Det hele sluttede, hvor det begyndte.

På det gadehjørne på Frederiksberg, hvor Uffe Elbæk præsenterede ideen om partiet Alternativet for første gang i 2013, stod han mandag og fortalte, at han fra 1. februar er fortid som politisk leder for partiet.

Partiet strøg ind i Folketinget ved sit første valg i 2015, men nu viser meningsmålingerne, at partiet nærmer sig spærregrænsen på to procent. Det til trods for, at klimaspørgsmålet aldrig har været mere centralt end nu.

Hvorfor går det ikke bedre for Alternativet? Og hvilket eftermæle får det parti, som Uffe Elbæk var politisk leder for? Det ser magasinredaktør Esben Schjørring nærmere på i dagens udsendelse af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel EU-podcast: Klimakamp på topmøde, mens Boris Johnson rydder bordet i britisk politik EU-podcast: Klimakamp på topmøde, mens Boris Johnson rydder bordet i britisk politik Næste artikel Podcast: Klimakrisen er kun toppen af isbjerget Podcast: Klimakrisen er kun toppen af isbjerget