Om  
Eva Kjer Hansen

Eva Kjer er ny vicepræsident for europæisk liberalt parti

Tidligere topminister for Venstre og EU-parlamentariker Eva Kjer Hansen blev søndag valgt som ALDEs nye vicepræsident. Hun er i øjeblikket suppleant for Venstre-politikeren Christoffer Aagaard, indtil han er tilbage fra barsel.

Eva Kjer Hansen skal igen til at beskæftige sig med europæisk politik som nyvalgt vicepræsident for det liberale europæiske parti ALDE, mens hun i øjeblikket er i Folketinget som førstesuppleant for Venstre i Sydjyllands Storkreds til og med 15. juni.
Eva Kjer Hansen skal igen til at beskæftige sig med europæisk politik som nyvalgt vicepræsident for det liberale europæiske parti ALDE, mens hun i øjeblikket er i Folketinget som førstesuppleant for Venstre i Sydjyllands Storkreds til og med 15. juni.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Det længst siddende medlem af Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen, vender tilbage til europæisk politik.

Denne gang er det ikke for Venstre, men for det europæiske liberale parti ALDE.

Hun blev valgt som vicepræsident på partiets kongres i Stockholm ifølge en pressemeddelelse fra Venstre.

”Jeg glæder mig meget til arbejdet i vores liberale ALDE-familie. Verden er et uroligt sted, og vi skal aldrig tage friheden for givet i Europa. Jeg ser frem til aktivt at fremme de demokratiske rettigheder og friheden i Europa”, udtaler Eva Kjer Hansen.

Det er ellers ikke mange måneder siden, at den tidligere topminister og EU-parlamentariker landede nyt job i konsulentverdenen som partner og seniorkonsulent i rekrutterings- og konsulentbureauet Mangaard & Partners Executive Search.

Omtrent samme tidspunkt blev hun hevet ind i Folketinget som suppleant for Venstre-politikeren Christoffer Aagaard Melson, der gik på barsel.

Barselsperioden strækker sig fra 24. marts til 15. juni.

Læs også

Erfaren politiker

Eva Kjer har en 32 år lang politisk karriere bag sig og har desuden haft titlen som minister fire gange. Hun blev første gang medlem af Folketinget i 1990 og har også været medlem af Europa-Parlamentet.

I løbet af sin tid i Folketinget nåede hun at være minister for social og ligestilling, miljø, landbrug, fødevarer og fiskeri.

Samtidig kan hun kalde sig det længst siddende medlem af Folketingets Europaudvalg, hvor hun har tilbragt 22 år – heraf otte år som formand.

Selvom Eva Kjer stoppede sin politiske karriere som byrådsmedlem i Kolding kort tid efter Folketingsvalget i 2022, da hun ikke blev genvalgt til Folketinget, får hun nu en form for tilknytning til Venstre igen.

Venstre er nemlig medlem af to internationale, liberale organisationer. En af dem er ALDE partiet, som står for Alliance of Liberals and Democrats for Europe.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00