Peter Skaarup
 svarer 
Mattias Tesfaye

Peter Skaarup (DF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om at udarbejde og redegøre for forslag til lovbestemmelser, som kunne have været anvendt i den pågældende sag, idet det fremgår af artiklen, at den pågældende præst blev politianmeldt for flere forhold, som ikke nødvendigvis var strafbare efter gældende lovgivning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 77, Spørgsmål 2
Vil ministeren udarbejde og redegøre for forslag til lovbestemmelser, som kunne have været anvendt i den pågældende sag, idet det fremgår af artiklen, at den pågældende præst blev politianmeldt for flere forhold, som ikke nødvendigvis var strafbare efter gældende lovgivning, jf. artiklen ”25-årige Jasmine følte sig manipuleret til sex med sin frikirkepræst. Men præster har loven på deres side”, fra dr.dk den 17. maj 2021?

Svar fra torsdag den 5. maj 2022
Som min forgænger tilkendegav den 1. april 2022 under 1. behandlingen af beslutningsforslaget, deler regeringen opfattelsen af, at der kan være behov for at kriminalisere de tilfælde af groft misbrug af afhængighedsforholdet mellem religiøse ledere og personer fra menigheden, som ikke kan henføres under voldtægtsbestemmelsen. Regeringen støtter altså beslutningsforslaget.

Som min forgænger imidlertid også tilkendegav under 1. behandlingen, kræver udarbejdelsen af en lovbestemmelse herom nærmere overvejelser om udformningen og afgrænsningen af gerningsindholdet.

Justitsministeriet arbejder således videre med den konkrete udformning af et lovforslag med henblik på at fremsætte det i næste samling.

Side
0:000:00