EU – nu med gigt

DEBAT: Lene Witte, direktør i Gigtforeningen, præsenterer EULAR's nye anbefalinger og håber, EU og Danmark vil bruge dem som fælleseuropæiske retningslinjer.
Foto: gigtforeningen.dk

Gigt er den vestlige verdens største folkesygdom, og det er i alles interesse, at vi samarbejder om både bedre forebyggelse og bedre behandling i fremtiden.

Lene Witte
Direktør i Gigtforeningen
Det er med god grund, at EU-formandskabet har valgt at sætte fokus på muskel- og skeletsygdomme, altså gigtsygdomme.

Gigtsygdomme vil de kommende år blive en endnu større udfordring for samfundet end i dag. Ikke alene for det danske, men for hele det europæiske samfund. Befolkningssammensætningen ændrer sig, så vi samlet set bliver flere ældre og færre yngre, og hertil kommer, at flere EU-borgere vil få alvorlige sygdomme betinget af en usund livsstil.

Kronisk sygdom går hårdt ud over den enkeltes livskvalitet. Men kroniske sygdomme vil desuden belaste sundhedssystemet mere og mere. Og hertil kommer, at det vil være voldsomt dyrt for de europæiske kasser at forsørge et stigende antal syge og uarbejdsdygtige.

I Gigtforeningen mener vi, at det er en udvikling, vi ikke stiltiende skal acceptere. Tværtimod. Gigt er den vestlige verdens største folkesygdom, og det er i alles interesse, at vi samarbejder om både bedre forebyggelse og bedre behandling i fremtiden.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00