Ny global forskerskole vil redde klodens skove

KORT NYT: EU har netop givet 50 mio. kr. til et nyt, dansk ledet konsortium, som vil specialuddanne skovforskere og skovforvaltere.
Tyson W. Lyall

De specialuddannede eksperter bliver ansvarlige for, at verdens skove i fremtiden kan spille en endnu større rolle i kampen mod klimaforandringer og fattigdom. Samtidig skal de være med til at sikre, at der er nok skovprodukter til eksempelvis husbygning og medicin.

Konsortiet bliver ledet af LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og vil over de næste fem år uddanne 50 håndplukkede ph.d. studerende fra hele verden.

De første ti studerende er allerede fundet og starter deres forskeruddannelse til efteråret. Koordinator i konsortiet Carsten Smith-Hall ved Skov & Landskab på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet er spændt på projektet:

"Der er et presserende behov for uddannelse af skovfolk, som kan gå ind og løse konkrete opgaver på internationalt niveau. Med uddannelsen af de kommende skovforskere og skovforvaltere vil vi tage et vigtigt skridt i retning af at begrænse den voldsomme afskovning, og samtidig sikre en bedre brug af verdens skove," udtaler Carsten Smith-Hall i en pressemeddelelse.

Konsortiet består af universiteter fra Danmark, England, Sverige, Tyskland, Frankrig, Italien, Canada, og Australien, internationale forskningsinstitutioner i Indonesien og Kenya samt industripartneren Dalhoff Larsen & Hornemann

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00