Det sker i EU: Ny svensk regering, topmøde og højspændt energipolitik

EU-lederne kommer til Bruxelles for endnu engang at tage livtag med energipriserne på kontinentet. Formodentlig med en ny svensk kollega ved bordet.

Denne mand står til at blive Sveriges nye statsminister inden for de næste par dage.
Denne mand står til at blive Sveriges nye statsminister inden for de næste par dage.Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 17. oktober

Verden står ikke stille, selv om der er valgkamp i Danmark. Derfor tropper udenrigsminister Jeppe Kofod (S) op i Luxembourg sammen med sine europæiske ministerkolleger for at diskutere situationen i brændpunkter som Iran og Etiopien, det politisk anspændte Bosnien-Hercegovina, og for at sende en civil overvågningsmission til grænsen mellem Armenien og Aserbajdsjan og give grønt lys til en træningsmission for ukrainske soldater. Ministrene vil også diskutere klimadiplomati, forberede COP27 og ikke mindst diskutere krigen i Ukraine med landets udenrigsminister, der er med på en videoforbindelse. Også forholdet til Kina er på dagsordenen.

{{toplink}}
Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Andetsteds i bygningen mødes de europæiske landbrugs- og fiskeriministre. Det er blandt andet de for Danmark vigtige fiskemuligheder i Østersøen, der er på bordet. Ministrene vil også gøre status over situationen på fødevaremarkederne.

0:000:00