Det sker i EU: Oprydning efter Macrons Kina-eskapader, grøn blåstempling og flere chips til folket

EU’s kinapolitik kommer under lup i denne uge, hvor vigtige klimalove skal vedtages, og der skal landes en ny aftale, der skal øge produktionen af mikrochips i EU.

Den franske præsidents meget omtalte tur til Kina gør denne uges diskussion af, hvad EU egentlig vil med sit forhold til kineserne, endnu mere interessant.
Den franske præsidents meget omtalte tur til Kina gør denne uges diskussion af, hvad EU egentlig vil med sit forhold til kineserne, endnu mere interessant.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 17. april

Efter den amerikanske præsident, Joe Biden, i sidste uge var i Irland og Nordirland for at markere 25-årsdagen for den såkaldte Langfredag-fredsaftale, rykker nu et nyt sæt af VIP-folk ind på den delte ø. Ved en stort anlagt tredages konference på Queen’s University i Belfast skal tilhørerne mandag blandt andet høre fra den tidligere amerikanske senator, George Mitchell, der sad for bordenden under forhandlingerne om fredsaftalen.

Også den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, som gav Mitchell opgaven, deltager, sammen med datidens irske og britiske premierministre, Bertie Ahern og Tony Blair og ledende skikkelser fra nordirsk politik.

Mandag aften starter et flerdages møde i Stockholm for de europæiske miljøministre. Planen er af få ministrene til at diskutere den grønne omstilling med industrien.

0:000:00