Det sker i EU: Unionens vaccinestrategi under lup

OVERBLIK: EU-lovgivere vil se nærmere på, om Unionens omdiskuterede vaccinestrategi er en succes eller en fiasko i denne uge.

Mandag 11. januar
Brexit er gaven, der bliver ved med at give. Europa-Parlamentet tager nu fat på deres godkendelse af den nye aftale om handel og samarbejde mellem EU og briterne, der trådte provisorisk i kraft 1. januar. Flere af Parlamentets udvalg skal granske den over 1200 sider lange traktat.  De skal også diskutere de udfordringer, som aftalen allerede nu har vist sig at medføre for både virksomheder, myndigheder og borgere.

Tirsdag 12. Januar
Europa-Parlamentets Miljø- og offentlig sundhedsudvalg debatterer vaccineindsats med EU-Kommissionens generaldirektør for sundhed, som er hovedforhandler på de aftaler, som EU har indgået om vacciner til europæerne.

Onsdag 13. januar
Ved EU-Domstolen kommer generaladvokaten med en foreløbig udmelding i endnu en sag, hvor Facebooks håndtering af persondata er under lup. Denne gang er det den belgiske databeskyttelsesmyndighed, der vil have, at Facebook holder op med at overvåge og logge de belgiske internetbrugeres adfærd.

Login