Nye Borgerlige: Danske soldater skal ikke gå i takt til EU-hymnen
EU er ikke og bliver aldrig en garanti for Danmarks sikkerhed, skriver Peter Seier Christensen.
Peter Seier Christensen
MF (NB)Det EU, der engang var et fornuftigt europæisk mellemstatsligt handelssamarbejde, har de sidste mange årtier udviklet sig til en overbureaukratisk og undertrykkende kolos.
Skal Danmark være i hjertet af EU?
I år er det 50 år siden, Danmark besluttede at træde ind i det europæiske fællesskab. Altinget benytter anledningen og starter en debat om Danmarks EU-medlemskab og vores plads i Unionen.
Spørger man statsminister Mette Frederiksen skal Danmark være "i hjertet af vores eget kontinent". Men hvad betyder det at være i hjertet af kontinentet? Og kan vi i så fald beholde vores forbehold? Og hvad med ambitionerne om en klimaunion? EU's forsvarspolitik, asylpolitik og finanspolitikken? Og de fælles europæiske værdier; hvor skal Danmark placere sig i debatten her? Kort sagt: Hvordan skal Danmarks europapolitik se ud?
Mød panelet her.
- Jeppe Kofod (S), udenrigsminister
- Morten Helveg Petersen (R), medlem af Europa-Parlamentet
- Søren Søndergaard (EL), EU-ordfører
- Morten Løkkegaard (V), medlem af Europa-Parlamentet
- Lykke Friis, direktør for Tænketanken Europa og tidligere klimaminister
- Bente Sorgenfrey, næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
- Stine Bosse, formand for Europabevægelsen
- Anders Stouge, viceadministrerende direktør, Dansk Energi
- Anders Ladefoged, EU-chef i Dansk Industri
- Bjarke Møller, forfatter og tidligere direktør for Tænketanken Europa
- Claus Kragh, journalist og europaredaktør for Ugebrevet Mandag Morgen
Europas syge, gamle mand, EU, undergraver utrætteligt vores ret til selvbestemmelse for at fremme globalismen og lignende venstreorienterede strømninger i Europa.
Den danske statsminister har sammen med V, K, SF og RV senest, med forslaget om en folkeafstemning om Danmarks forsvarsforbehold, demonstreret, at de EU-glade danske politikere vil gøre alt for at trække EU-samarbejdet i retning af mere magt til EU-systemet i Bruxelles. Og dermed mindre ret til selvbestemmelse for medlemslandene.
En EU-hær fjerner kun fokus
Men hverken EU, EF eller Kul- og Stålunionen har været, er ikke og bliver aldrig en garanti for Danmarks sikkerhed.
Danmarks nationale selvstændighed sikres gennem Nato. Sådan har det været igennem mere end to generationer. Hele vejen gennem Den Kolde Krig og meget tydeligt igen, er det i disse uger Nato-alliancen med USA som den kraftige næve, der kan afskrække en aggressiv Putin fra at eskalere krigen i Ukraine til andre lande.
Siden migrantkrisen i 2015 har EU's eneste bidrag stort set været at brokke sig
Peter Seier Christensen
EU-ordfører og MF, Nye Borgerlige
Der er intet påtrængende behov for, at Danmark skal sætte danske soldater under EU-flaget og gå i takt til EU-hymnen. Det er ren EU-ideologi. Dansk engagement i en EU-hær vil ikke øge vores sikkerhed.
Tværtimod vil det fjerne fokus fra det væsentlige: Nemlig opgaven med at genopbygge et dansk forsvar, som kan levere et troværdigt og fyldigt bidrag på de forpligtigende 2 procent af BNP til Nato-alliancen.
Håbløst ude af takt med danskerne
EU har for nylig fremlagt sit udspil til en ny asylpolitik for alle EU-lande. Udspillet er endnu et slet skjult forsøg på at distribuere de afrikanske og mellemøstlige migranter mellem EU's medlemslande.
EU har altid været fuldstændig impotent i forhold til håndteringen af migrationsudfordringerne. Siden migrantkrisen i 2015 har EU's eneste bidrag stort set været at brokke sig over visse medlemslandes helt legitime lukning af deres grænser.
Man kan undre sig over, at det bedste EU kan komme op med, seks år efter migrantkrisen, er et forslag, der er så håbløst ude af takt med danskernes ønsker. Denne absurde EU-asylpolitik skal Danmark selvfølgelig ikke være en del af. Siden det er os danskere, der kommer til at leve med konsekvenserne af indvandringen, er det kun rimeligt, at det er os, der bestemmer den.
Det skal EU eller andre medlemslande overhovedet ikke blande sig i. I sidste ende er det kun nationalstaterne selv, der kan løse migrationsproblemerne.
EU er undertrykkende og udemokratisk
I Nye Borgerliges ønsker vi, at Danmark tager styringen tilbage og forlader EU. I Danmark skal danskerne bestemme.
I Nye Borgerlige er vi sikre på vores holdning: Vi skal ud EU.
Peter Seier Christensen
EU-ordfører og MF, Nye Borgerlige
I Nye Borgerlige har vi fra partiets fødsel haft det standpunkt, at danskerne ikke finde sig i at lade endnu mere af deres politiske dagsorden blive dikteret af EU, deres bureaukrater og aktivistiske politikere.
Det er vigtigt, at Danmark ikke finder sig i en undertrykkende overstatslig union, der er præget af domstolsaktivisme og et stort demokratisk underskud. Beslutningerne der træffes i EU er jo ofte i strid med ønskerne i den danske befolkning. Og dermed i strid med essensen af det afgrænsede mellemfolkelige samarbejde danskerne i sin tid har stemt ja til.
Nye Borgerlige støtter et 'Dexit'
Vi finder det dybt kritisabelt, at danske politikere gang på gang vil overdrage mere magt fra danske folkevalgte til EU-systemet.
I lyset af Danmarks konsekvente "nej" til yderligere EU-samarbejde ved de seneste folkeafstemninger, er det uforståeligt, at de EU-glade politikere ikke ønsker at respektere befolkningens ønske.
Om vi fortsat skal finde os i dette, ønsker vi at lade være op til den danske befolkning at beslutte gennem en folkeafstemning. Det bør være danskerne der skal beslutte, hvordan fremtidens Danmark skal se ud.
I Nye Borgerlige er vi sikre på vores holdning: Vi skal ud EU. Vi ønsker, at Danmark forlader Unionen!