Torsten Schack Pedersen
 svarer 
Simon Kollerup

Torsten Schack Pedersen (V) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om ministeren er villig til at følge op på implementeringen af ECN+-direktivet med en forenkling af sagsforløbet i en konkurrencesag for at styrke sagsbehandlingen, eksempelvis ved at nedlægge Konkurrenceankenævnet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 116, Spørgsmål 8
Er ministeren villig til at følge op på implementeringen af ECN+-direktivet med en forenkling af sagsforløbet i en konkurrencesag for at styrke sagsbehandlingen, eksempelvis ved at nedlægge Konkurrenceankenævnet?

Svar fra mandag den 25. januar 2021
Jeg vil indledningsvis gerne henvise til min besvarelse af ERU L 116 s 1, hvor jeg har redegjort for min holdning til en mulig nedlæggelse af Konkurrenceankenævnet.

Endvidere vil jeg gerne i forlængelse heraf bemærke, at jeg anser Konkurrenceankenævnet for et velfungerende rekursorgan, der sikrer, at en virksomhed inden for kort tid kan få en kvalificeret vurdering af, om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har truffet en korrekt afgørelse. Konkurrenceankenævnet bidrager således til en væsentlig kvalitetssikring af sagen, uanset om sagen slutter med ankenævnets afgørelse eller den indbringes for domstolene.

Endelig kan jeg oplyse, jeg også har lyttet til den kritik, som er blevet fremsat omkring Konkurrenceankenævnet i forbindelse med behandlingen af lovforslaget. Det har medført, at jeg vil fremsætte ændringsforslag om, at det skal være frivilligt for den enkelte virksomhed, om den vil indbringe Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens materielle afgørelse om overtrædelse af konkurrencereglerne for Konkurrenceankenævnet. Det betyder, at virksomheder, som ønsker at indbringe deres sag direkte for domstolene, har mulighed for at springe sagsgangen hos ankenævnet over.

0:000:00