Torsten Schack Pedersen
 svarer 
Simon Kollerup

Torsten Schack Pedersen (V) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om det – alt andet lige – ville styrke den danske konkurrencemyndigheds uafhængighed, såfremt direktøren var tillagt et ansættelsesværn

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 116, Spørgsmål 12
Kan ministeren bekræfte, at det – alt andet lige – ville styrke den danske konkurrencemyndigheds uafhængighed, såfremt direktøren var tillagt et ansættelsesværn?

Svar fra mandag den 25. januar 2021
Jeg vil indledningsvis gerne understrege, at det efter gældende ret ikke vil være sagligt at afskedige Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør af årsager relateret til en korrekt varetagelse af dennes opgaver eller beføjelser som en del af en uafhængig konkurrencemyndighed. Det vil således ikke være sagligt at afskedige direktøren af politiske årsager eller fordi, denne vælger at behandle eller ikke behandle en sag.

I besvarelse af ERU L 116 spm. 11 redegør jeg for, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen håndhæver konkurrenceloven, og varetager de opgaver, som styrelsen er tillagt i medfør af denne uafhængighed af politisk indblanding, og hvorved styrelsens direktør er beskyttet mod usaglig afskedigelse.

0:000:00