Skatteudvalget efter valget

NYHED: Skatteudvalget skal vinke farvel til et par medlemmer efter valget, herunder den tidligere skatteminister Frode Sørensen.
Henrik Theil

I Folketingets Skatteudvalg bliver der på grund af valget udskiftet mindst fire politikere blandt udvalgsmedlemmerne. Venstres Charlotte Antonsen mistede sit mandat i Nordsjælland, hvor tre ministre og den unge Sophie Løhde tog pladserne. De Radikales katastrofevalg kan også mærkes i skatteudvalget, hvor de Radikales skatte- og erhvervsordfører Poul Erik Christensen nu må forlade Folketinget.

Endelig valgte den tidligere skatteminister Frode Sørensen (S) og SF's skatteordfører Morten Homann ikke at genopstille.

Da fintællingen først kom på plads sent onsdag aften, har kun få af de ny- og genvalgte haft lejlighed til at mødes for alvor med resten af deres partis folketingsgruppe.

Derfor er det først i næste uge, at de fleste folketingsgrupper mødes for at fordele ordførerposter samt udpege udvalgsmedlemmer. Skatteudvalget kan derfor indeholde væsentligt flere nye ansigter end de fire, der skal komme som følge af valget.

Skatteudvalgets medlemmer før valget:

Kim Andersen (V)

Charlotte Antonsen (V) - ikke genvalgt

Peter Christensen (V)

Lars Christian Lilleholt (V)

0:000:00