DI siger ja til certificering af skolemad

SKOLEMAD: Kommunerne skal samarbejde mere med private leverandører af skolemad, foreslår DI, og maden skal være sund og leve op til et certificeringsmærke.
DI Fødevarer foreslår, at kommuner og private virksomheder etablerer fælles selskaber, der kan levere sund og ordentlig skolemad.
DI Fødevarer foreslår, at kommuner og private virksomheder etablerer fælles selskaber, der kan levere sund og ordentlig skolemad.Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Alle vores erfaringer viser, at virksomhederne gerne vil producere sund og god mad, men de skal kende rammerne. Og når virksomhederne gør en ekstra indsats, så skal de kunne mærke maden med for eksempel et slags ø-mærke for skolemad og på den måde fortælle forbrugerne, at det er ordentlig og sund mad.

Lise Walbom
Chefkonsulent, DI Fødevarer
Mens politikerne er uenige om, hvordan skolemad skal finansieres, så er DI Fødevarer klar med et forslag til, hvordan kommuner og private kan arbejde sammen.

Muligheden for skolemad findes allerede i dag, og på tre ud af fire skoler tilbydes en madordning, viser Forebyggelseskommissionens rapport. Men der er for lidt samarbejde med de private virksomheder, mener Lise Walbom, chefkonsulent i DI Fødevarer.

"Mange kommunale aktører er ikke opmærksomme på, at mulighederne findes. Det kan der være mange årsager til, men der er en tendens til nervøsitet over for private leverandører af mad til de små pus. Men vi mener, at hvis man enes om fornuftige rammer, så kan man regne med, at de private aktører leverer en lige så god løsning, som de kommunale gør," siger hun.

Og det er på tide at tænke nyt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00