EU til detailhandlen: Sæt prisen ned!

NYHED: EU-Kommissionen foreslår frivillige prisnedsættelser på sunde fødevarer i detailhandlen. Både Dansk Erhverv og Folketinget afviser.
EU-Kommissionen foreslår, at detailhandlen selv skal sætte prisen på sunde fødevarer ned.
EU-Kommissionen foreslår, at detailhandlen selv skal sætte prisen på sunde fødevarer ned.
Niels Th. Dahl

Man kan ikke forlange, at de skal sætte priser ned på gulerødder og op på chokolade. Det er ikke er et ansvar, vi som politikere skal lægge på detailhandlen.

Mette Gjerskov
Forbrugerordfører for Socialdemokraterne

EU-Kommissionen kaster nu et nyt forslag ind i debatten om sundere fødevarer til bekæmpelse af den omsiggribende fedmeepidemi:

Detailhandlen kan give sit bidrag ved at vise "god praksis" og selv sørge for, at de sundeste fødevarer som frugt og grønt sælges til lave priser.

Hvidbog vil have alle aktører med
Forslaget står at læse i en hvidbog om ernæring, overvægt og fedme, som EU-Kommissionen har udgivet i sommer. Hvidbogen konstaterer ikke blot, at befolkningernes spisevaner kan ændres både ved hjælp af EU's landbrugspolitik og unionens og medlemsstaternes indsatser for at styrke fysisk aktivitet - men også, at de detailhandlende, "der regelmæssigt tilbyder sunde produkter som frugt og grønt til lave priser, har en positiv effekt på kostvanerne".

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00