Ingen fælles regler om dyretranport

Der kommer ingen fælles EU-regler på dyretransportområdet foreløbig. Det er status efter sammenbruddet på ministerrådsmødet. Dansk Landbrug beklager på dyrenes vegne regeringens 'glæde' over sammenbruddet.
Claus Iversen

Sammenbruddet betyder, at der ikke kommer fælles EU-regler, hvilket vi beklager. Hvis man virkelig ville dyrevelfærden, så havde man opnået et kompromis i stedet for - som regeringen har gjort - at stå fuldstændig fast på forhånd. Det hjælper jo ikke dyrene.

Gert Karkov
Viceformand i Dansk Landbrug
Det lykkedes ikke for EUs fødevare­ministre at blive enige om nye regler for dyretransporter til ministerrådsmødet i Luxembourg.

"Man har et helt andet syn på dyrevel­færd i de sydeuropæiske lande," siger den danske fødevareminister Mariann Fischer Boel (V). Hun er glad for, at afstanden til de danske krav var så stor, at et kompromis blev umuligt.

De sydeuropæiske lande vil kunne trans­portere dyr i op til 50 timer med hvilepauser, mens Danmark vil holde fast i otte. Et kom­promis ville have betydet en uaccepta­bel forringelse, siger ministeren.

Den udmelding er man dog ikke enig i hos landbruget. Faktisk ryster man på hovedet over regeringens 'forhandlingstaktik' i denne sag:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00