Ingen penge til køkkener
Claus Iversen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Store hotelkøkkener kan godt skyde en hvid pind efter penge fra den såkaldte strukturprojektordning. Som reglerne er skruet sammen, er det i princippet kun mejerier og slagterier, som kan modtage støtte.Hun siger, at man normalt ikke giver tilskud, og der hvor jeg kommer fra, plejer det at betyde, at det faktisk godt kan lade sig gøre, hvis ellers forskellige forudsætninger er opfyldt.
Mogens Nørgård Pedersen (KD)
Fødevareordfører
Det skyldes, at tilskudordningen er rettet mod de egentlige forarbejdningsvirksomheder i fødevaresektoren, som forædler og videresælger jordbrugsprodukter.
En væsentlig betingelse for at modtage tilskud er, at det kan bevises, at indkomsten for primærproducenterne - altså landmændene - stiger eller fastholdes ved faldende afsætning.
Og det mener fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) kan være svært at bevise: