Ny DLU-formand er skuffet over Gjerskov

INTERVIEW: LandboUngdoms nye formand, 25-årige Johanne Marie Laursen, er skuffet over, at fødevareminister Mette Gjerskov (S) ikke har gjort mere for de yngre landmænd. Det kan skade erhvervet på længere sigt, mener hun.
Per Bang Thomsen

Det er rigtig, rigtig skidt, at fødevareministeren ikke vil tage stilling til en ny YJ-ordning nu. Jeg er skuffet, for lige nu står der en masse unge landmænd, der gerne vil ind i erhvervet, men som ikke kan komme i gang, fordi der ikke er nogen ordning. Det er stort problem, for det hæmmer udviklingen.

Johanne Marie Laursen
Ny formand for LandboUngdom
Fakta

Om Johanne Marie Laursen

Johanne er født og opvokset på en gård cirka ti kilometer fra Silkeborg sammen med forældre og tre brødre. Efter folkeskolen har Johanne læst HHX på handelsskolen, og hun uddannede sig efterfølgende til bankrådgiver. 

Johanne bor i Røddinge sammen med sin kæreste. Hun arbejder til daglig i Nykøbing Mors som bankrådgiver for private i Jyske Bank. Ved siden af har hun læst Akademiuddannelsen. 

Johanne blev medlem af Kjellerup LandboUngdom i 2005, som senere blev lagt sammen med Viborg, som i dag hedder Viborg/Kjellerup LandboUngdom.


Kilde: landboungdom.dk

Fødevareminister Mette Gjerskovs (S) manglende vilje til at se på en ny YJ-ordning er en trussel over for de unge landmænd og jordbrugere, der ønsker at etablere sig. Og hvis ikke hun strammer sig an og viser politisk handlekraft i forhold til generationsproblematikken, kan det på længere sigt skade det danske landbrug og landmændenes indtægtsmuligheder og fremtidige konkurrencevilkår.

Det er meldingen fra den 25-årige Johanne Marie Laursen, der i weekenden blev valgt til ny formand for interesseorganisationen Danmarks LandboUngdom (DLU).

Kritikken drejer sig først og fremmest om, at ministeren har afvist at tage stilling til en ny ordning for yngre jordbrugere, før Natur- og Landbrugskommissionen har fremlagt sine anbefalinger i begyndelsen af 2013. Men så lang tid kan de unge landmænd ikke vente, fastslår Johanne Marie Laursen over for Altinget | Fødevarer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00