Overbefolkning kan styrke fødevarebranchen
Per Bang Thomsen
JournalistVerdens behov for en øget og ressourceeffektiv fødevareproduktion er en mulighed for danske fødevarevirksomheder til at udnytte deres stærke kompetencer og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.
Ole Sohn
Erhvervs- og vækstminister (SF)
Hvis de danske fødevarevirksomheder fortsat skal tjene penge, bliver de nødt til at tilpasse sig en virkelighed, hvor den globale kamp om fødevarer og naturressourcer spidser til.
Det mener erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), som i sidste uge nedsatte sit vækstteam for fødevareområdet. Ifølge ministeren har overbefolkningen skabt et voksende marked for "en ressourceeffektiv fødevareproduktion og for fødevarer af høj kvalitet", og det skal danske virksomheder blive bedre til at udnytte.
"Verdens behov for en øget og ressourceeffektiv fødevareproduktion er en mulighed for danske fødevarevirksomheder til at udnytte deres stærke kompetencer og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Vi skal derfor sikre gode vilkår for fødevareproduktionen i Danmark," udtaler ministeren i en pressemeddelelse.