Overbefolkning kan styrke fødevarebranchen

VÆKSTTEAM: Danske fødevarevirksomheder skal blive bedre til at udnytte de vækstmuligheder, som opstår i takt med, at vi bliver flere og flere mennesker på jorden. Det mener erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), som har nedsat et nyt vækstteam.
Per Bang Thomsen

Verdens behov for en øget og ressourceeffektiv fødevareproduktion er en mulighed for danske fødevarevirksomheder til at udnytte deres stærke kompetencer og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.

Ole Sohn
Erhvervs- og vækstminister (SF)

Hvis de danske fødevarevirksomheder fortsat skal tjene penge, bliver de nødt til at tilpasse sig en virkelighed, hvor den globale kamp om fødevarer og naturressourcer spidser til.

Det mener erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), som i sidste uge nedsatte sit vækstteam for fødevareområdet. Ifølge ministeren har overbefolkningen skabt et voksende marked for "en ressourceeffektiv fødevareproduktion og for fødevarer af høj kvalitet", og det skal danske virksomheder blive bedre til at udnytte.

"Verdens behov for en øget og ressourceeffektiv fødevareproduktion er en mulighed for danske fødevarevirksomheder til at udnytte deres stærke kompetencer og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Vi skal derfor sikre gode vilkår for fødevareproduktionen i Danmark," udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00