Ritt beskytter kun de små

Landbrugets viceformand mener, at det er forkert, når Ritt Bjerregaard (S) bekymrer sig mere om f.eks. Thise Mejeris ve og vel end landmændenes. Ritt Bjerregaard kalder viceformandens sammenligning for 'ualmindelig dum' og kan i øvrigt ikke se det forkerte i at forskelsbehandle.
Claus Iversen

Det er ualmindeligt dumt, når Gert Karkov begynder at sammenligne tiltagene i forbindelse med BSE-bekæmpelsen med Thise Mejeri.

Ritt Bjerregaard (S)
Fødevareordfører
Dansk Landbrugs viceformand, Gert Karkov, er forundret over, at der er forskel på, hvornår offentlige myndigheder bør gribe ind over for fødevarevirksomheder i fødevaresikkerhedens og forbrugerbeskyttelsens hellige navn.

Han husker stadig tilbage på dengang, da fødevareministeren hed Ritt Bjerregaard, og Fødevaredirektoratet offentliggjorde navn og adresse på hver eneste landmand, hvis en ko havde for højt celletal i mælken - selv om der absolut ingen risiko var for forbrugerne eller fødevaresikkerheden.

Han husker også, hvordan myndighederne offentliggjorde hver eneste BSE-mistanke, selv om offentliggørelsen vel havde været tidsnok, når BSE-mistanken blev bekræftet.

Og det gik ud over små producenter - nemlig den enkelte landmandsfamilie. Og her blev ikke talt om hverken diskretion eller kompensation for myndighedernes aktion.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00