Sameksistenslov er en nødvendighed

Eftersom det blokerende mindretal er væk, ophører det såkaldte moratorium med at eksistere. Derfor opfordrer Venstres GMO-ordfører nu Folketinget til at tage sameksistensloven seriøst og vedtage den hurtigst muligt.
Claus Iversen

Det er modstandere af GMOer, der har den allerstørste interesse i en vedtagelse af sameksistensloven. Kun på denne måde sikrer vi, at de økologiske producenter sikres. Derfor er jeg også glad for den seriøse modtagelse, loven har fået fra Socialdemokraterne, men de andre venstrefløjspartier burde tænke sig om.

Thor Gunnar Kofoed (V)
Medlem af Folketingets Fødevareudvalg
Efter EUs møde først på ugen er vi i en ny situation, hvor der i langt større omfang end i dag vil være GMO-varer på hylderne i Europa. GMO er med andre ord en realitet.

Det er ifølge Venstre ingen katastrofe, men snarere en ny mulighed for forbedringer i forhold til natur og miljø:

"Det er uhyre vigtigt for både økologer og forbrugere, at vi får vedtaget loven om genmodificerede fødevarer (GMO). Dermed sikrer vi regler, der gør, at produkterne på hylderne er, hvad vi betaler for. Vi vil ikke acceptere nogen utilsigtet sammenblanding på markerne," siger Venstres ordfører på området Thor Gunnar Kofoed.

Han opfordrer nu de andre partier til at droppe for og imod-debatten:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00