Kvægslagterier: En meget stor sejr

DOM: Danske kvægslagterier jubler efter at have vundet en principiel EU-dom over Fødevareministeriet. Trods tabersagen kan regeringen glæde sig over, at de måske slipper ganske nådigt fra regningen. 

Kvægslagterierne er skønsmæssigt blevet pålagt omkring 10-12 procent af udgifterne til uddannelsen af tilsynsteknikere. Det vurderer advokat Hans Sønderby Christensen.
Kvægslagterierne er skønsmæssigt blevet pålagt omkring 10-12 procent af udgifterne til uddannelsen af tilsynsteknikere. Det vurderer advokat Hans Sønderby Christensen.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Det er en meget stor sejr, og den har jo også trukket nogle tænder ud i løbet af de her syv år, som den har kørt i. Så det kan da godt være, at vi holder ekstraordinært åbent i fredagsbaren i dag.

Torsten Buhl
Direktør for Danske Slagtermestre

Vi har modtaget EU-dommen. Hvad den vil betyde for retssagen mod Fødevarestyrelsen, skal Østre Landsret nu tage stilling til. Vi forventer at dommen fra Landsretten kommer i slutningen af i år.

Birthe Schubart Haabegaard
Kontorchef i Fødevarestyrelsen

Kvægslagterier kan ikke blive pålagt at betale for uddannelse af tilsynsteknikere, der hjælper dyrlæger i kødkontrollen på slagterierne.

Det afgjorde EU-domstolen torsdag.

Dermed vandt Kødbranchens Fællesråd og Danske Slagtermestre på vegne af danske kreaturslagterier en principiel sag, der har været undervejs siden 2009.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00