Tilfredshed med fremrykning af landbrugsreform

Landbruget og fødevareindustrien hilser den hurtige indførelse af landbrugsreformen allerede fra næste år velkommen. Og Ritt Bjerregaard (S) er tilfreds, men kun med tidspunktet.
Claus Iversen

Hvis EUs fødevareindustri får mulighed for at købe deres råvarer til verdensmarkedspriser, er de ikke længere afhængige af eksportstøtten og bliver samtidig fritaget for det meget store bureaukrati, som følger med støtten. Derfor støtter vi iværksættelsen af landbrugsreformen allerede fra næste år.

Jens Holst-Nielsen
Chefkonsulent i FødevareIndustrien
Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, er tilfreds med, at fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) har besluttet - på linje med en række andre EU-lande - at iværksætte reformen af EUs landbrugsstøtte så hurtigt som muligt – det vil sige fra 1. januar 2005.

Det giver ifølge Gæmelke de færreste problemer for de enkelte landmænd:

"Når der så hurtigt som muligt skabes klarhed over den fremtidige støtte, vil den enkelte landmand undgå en alt for lang periode, hvor tvivlen om fremtiden hersker. Desuden undgår vi for mange overgangsproblemer."

Han siger, at der har været nogle forudsætninger, herunder tidspunktet for udbetaling af støtten i 2005, som nu er afklaret, og derfor er det bare om at komme i gang.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00