Viceformand klar til at erstatte Gæmelke

AFSKED: Peter Gæmelke meddelte onsdag, at han stopper som Landbrugsraadets præsident og formand for Dansk Landbrug. Nu står viceformanden klar i kulissen til at tage over i Dansk Landbrug.
Peter Gæmelke er klar til at give posten som formand for Dansk Landbrug videre.
Peter Gæmelke er klar til at give posten som formand for Dansk Landbrug videre. Foto: Altinget.dk

Landbrugsraadets præsident gennem 14 år og formanden for Dansk Landbrug, Peter Gæmelke, stopper i forbindelse med Dansk Landbrugs ekstraordinære delegeretmøde 3. juni.

Det sker i forbindelse med, at der skal tages endelig stilling til etablering af en ny samlet organisation for den danske jordbrugs- og fødevaresektor med en sammenslutning af Landbrugsraadet, Danish Meat Association og Dansk Landbrug.

Ny kandidat klar
Allerede nu står den første kandidat klar, og meget tyder på, at det bliver den 48-årige Michael Brockenhuus-Schack. Han har hidtil været viceformand i Dansk Landbrug, men er nu klar til at sætte sig i formandsstolen.

"Det er en stor beslutning at træffe at efterfølge Peter Gæmelke, der har været en meget markant figur i en lang årrække. Og så på et tidspunkt, hvor landbruget står over for meget store udfordringer, og i øvrigt er i færd med at skabe en ny, stor organisation. Det er en stor mundfuld, men jeg har besluttet, at den er for spændende til, at jeg kan lade den ligge," siger Michael Brockenhuus-Schack til Landbrugsavisen.

Han understreger dog, at der er lang tid til delegeretmødet, og nye kandidater kan nå at dukke op. Hvis Michael Brockenhuus-Schack bliver valgt som formand, kommer han formentlig til at stå i spidsen for hele den nye organisation, der er ved at blive skabt.

Arven efter Gæmelke
I Peter Gæmelkes tid som præsident for Landbrugsraadet og formand for Dansk Landbrug er der sket en omfattende forenkling og omstrukturering af fødevareerhvervets organisationer. Udover den igangværende fusion har Peter Gæmelke stået i spidsen for en samling af Landboforeningerne, Dansk Familielandbrug og Tolvmandsforeningen til Dansk Landbrug i 2002 samt en sammenlægning af Landbrugsraadet og Danske Andelsselskaber i 2004.

Peter Gæmelke vil fremover hellige sig sin gård, Røjgaard, og diverse bestyrelsesposter i institutioner og erhvervsliv.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00