Maja Torp
 svarer 
Trine Bramsen

Maja Torp (V) spørger ministeren for ligestilling, Trine Bramsen, om at undgå, at offentlige institutioner og virksomheder, som ihærdigt har forsøgt at rekruttere flere kvinder til deres ledelser og bestyrelser, men ikke er lykkedes med det, uforskyldt ender i en slags offentlig gabestok på hjemmesiden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 124, Spørgsmål 1
Lovforslaget indebærer, at der etableres en offentligt tilgængelig hjemmeside, der giver borgerne mulighed for at sammenligne og følge udviklingen i kønssammensætningen i bestyrelser og ledelser i offentlige virksomheder og institutioner. Ministeren bemyndiges desuden til at fastsætte de nærmere regler om, hvordan de indberettede oplysninger om kønssammensætningen i offentlige bestyrelser og ledelser skal offentliggøres. Hvordan vil ministeren konkret undgå, at offentlige institutioner og virksomheder, som ihærdigt har forsøgt at rekruttere flere kvinder til deres ledelser og bestyrelser, men ikke er lykkedes med det, uforskyldt ender i en slags offentlig gabestok på denne hjemmeside? Vil mini­

steren f.eks. sikre, at indberetningerne kan nuanceres på hjemmesiden, så institutioner med en skæv kønssammensætning f.eks. har mulighed for at forklare, hvis det f.eks. ikke har været praktisk muligt at rekruttere flere kvinder?

Svar fra fredag den 18. marts 2022
”Lovforslaget indebærer, at der etableres en offentligt tilgængelig hjemmeside, der giver borgerne mulighed for at sammenligne og følge udviklingen i kønssammensætningen i bestyrelser og ledelser i offentlige virksomheder og institutioner. Ministeren bemyndiges desuden til at fastsætte de nærmere regler om, hvordan de indberettede oplysninger om kønssammensætningen i offentlige bestyrelser og ledelser skal offentliggøres. Hvordan vil ministeren konkret undgå, at offentlige institutioner og virksomheder, som ihærdigt har forsøgt at rekruttere flere kvinder til deres ledelser og bestyrelser, men ikke er lykkedes med det, uforskyldt ender i en slags offentlig gabestok på denne hjemmeside? Vil ministeren f.eks. sikre, at indberetningerne kan nuanceres på hjemmesiden, så institutioner med en skæv kønssammensætning f.eks. har mulighed for at forklare, hvis det f.eks. ikke har været praktisk muligt at rekruttere flere kvinder?” Svar:

Regeringen ønsker med det nævnte lovforslag at understøtte arbejdet for at fremme en ligelig kønssammensætning i ledelser og bestyrelser i den offentlige sektor.

Det foreslås bl.a., at der etableres en offentligt tilgængelig hjemmeside, hvor oplysninger om måltal og udviklingen i kønssammensætningen i ledelserne og bestyrelserne fremgår. Den nærmere udformning af hjemmesiden er endnu ikke fastlagt.

Der vil ikke være ikke tale om en gabestok. Forslaget handler om at skabe større synlighed og gennemsigtighed på området, og at det Side bliver lettere at danne sig et overblik over udviklingen og ambitionsniveauet i de offentlige institutioner og virksomheder mv.
0:000:00