Advarsel mod stive krav til akkreditering

KVALITET: Hvis den nye akkrediteringslov skal virke efter hensigten, er der behov for fleksibilitet, når loven føres ud i livet. Direktøren for ACE Danmark efterlyser mulighed for at skræddersy institutionsakkrediteringerne.
Mads Bang
Det nye akkrediteringssystem, som Folketinget er ved at indføre, kan blive lige så bureaukratisk som det gamle. Sådan lyder advarslen nu fra den institution, som til daglig står for akkrediteringen af de videregående uddannelser, ACE Danmark.

Et enigt Folketing er i gang med at behandle den lov, som fra 1. juli skal sikre et ensartet kvalitetssystem på alle videregående uddannelser i Danmark. Nu opfordrer ACE Danmarks direktør, Anette Dørge Jessen, til, at der ikke bliver for rigide krav til, hvilke krav de mange forskellige uddannelsesinstitutioner skal leve op til.

Hun mener, at det er vigtigt, at den kommende lovgivning og især udmøntningen af loven tager højde for, at der er meget stor forskel på de uddannelsesinstitutioner, som skal dækkes af det nye system. Københavns Universitet og Maskinmesterskolen i Fredericia hører under samme lovgivning, og Anette Dørge Jessen mener, at der er et behov for fleksibilitet, når institutionerne i fremtiden skal akkrediteres.

Hårde kriterier
Akkrediteringen kommer til at tage udgangspunkt i fem overordnede temaer, som bliver konkretiseret i en række uddybningspunkter.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00