Altinget lancerer podcast om danske statsministre

PODCAST: Fremover kan brugerne af Altingets podcasts også blive klogere på konseilspræsidenter og statsministre igennem tiderne. Altinget har indgået et samarbejde med to ildsjæle, der dykker ned i historien om samtlige danske statsministre.

Der skal sættes ord på de mange navne, der er i rækken af konseilspræsidenter og statsministre i Danmark igennem tiden.

Det var motivationen, da Andreas Bach Mortensen og Nicolai Søndergård Kjær opfandt podcasten Danske Statsministre.

Den idé er lykkedes, og derfor har Altinget nu indgået et samarbejde med de to værter, så programmet bliver en del af Altingets podcastunivers. Det betyder, at podcasten bliver optaget og produceret af Altinget

“Vi er begge nørder, når det gælder politik og historie. Så det var – og er egentligt stadig – en fritidsbeskæftigelse, som vi gør af nysgerrighed,” siger Andreas Bach Mortensen.

Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, glæder sig over samarbejdet.

“Vi elsker politik, også når det bliver rigtig nørdet. Podcasten om de danske statsministre har den helt rigtige kombination af nørdet nysgerrighed og saglig substans, som vi godt kan lide på Altinget", siger han.

I den første udsendelse går Andreas Bach og Nicolai Søndergaard tæt på C.E. Frijs og fortæller blandt andet om, hvordan han indskrænkede valgretten kort tid efter, at han blev valgt som konseilspræsident i 1865. 

Teknisk set er det anden sæson i serien, som Altinget nu tager hul på. Den første sæson blev optaget før samarbejdet med Altinget.

Klik her og abonner på Danske Statsministre i iTunes. Find os på PodBean her og på Soundcloud her.

Forrige artikel Fra Fond til Forsker: Trygfonden og Offerfonden uddeler sene julegaver Fra Fond til Forsker: Trygfonden og Offerfonden uddeler sene julegaver Næste artikel Dokumentation: Læs eller se hele Løkkes nytårstale Dokumentation: Læs eller se hele Løkkes nytårstale