Derfor gik V med i Innovationsfonden

SAMMENSKUDSGILDE: Uddannelsesministeren gav indrømmelser til både Enhedslisten og Venstre for at få Innovationsfonden igennem. Venstres ordfører er især tilfreds med strukturen på den nye fond.
Forskningsordfører Esben Lunde Larsen og Venstre endte med at gå med i en stor aftale om reform af forskningsrådene trods modstand mod at pille ved Højteknologifonden.
Forskningsordfører Esben Lunde Larsen og Venstre endte med at gå med i en stor aftale om reform af forskningsrådene trods modstand mod at pille ved Højteknologifonden.Foto: ft.dk
Mads Bang

Det har været et krav for os, at der skulle være en indfasning i den nye bestyrelse, så vi sikrer, at Højteknologifondens praksis og tænkemåde bliver ført videre

Esben Lunde Larsen (V)
Forskningsordfører
Fakta

Hovedpunkter om bestyrelse og sekretariat:

  • Bestyrelsen og sekretariatet skal være uafhængig og placeres uden for Uddannelsesministeriet.
  • Bestyrelsen skal have et flertal af erhvervsledere
  • Bestyrelsen skal samtidig have et flertal af forskere eller forskningskyndige
  • Højteknologifondens formand bliver formand for Innovationsfonden det første år.

Venstre fik en overgangsordning og en strukturændring, og uddannelsesminister Morten Østergaard (R) fik en innovationsfond.

Sådan ser det umiddelbart ud efter Morten Østergaard i sidste uge, efter langstrakte forhandlinger, kunne præsentere en bred aftale om Danmarks Innovationsfond. Alle partier gik med, og der var også resultater til alle partierne i den endelige aftale. 

Men især Esben Lunde Larsen fra Venstre har i hele forhandlingsforløbet været meget kritisk over for overhovedet at inddrage Højteknologifonden i den store fusion. Siden januar har han kategorisk afvist, at Højteknologifonden kunne indgå i fusionen. Alligevel er det en yderst tilfreds Venstre-ordfører, som gik med i aftalen. 

0:000:00