Læger vil have 60 millioner fra forskningsreserven til kliniske forsøg

FORSKNINGSMIDLER: En konference og et foretræde for Folketinget har lagt grundstenene til at få flere midler afsat på forskningsreserven til offentligt finansieret klinisk forskning. DF er positiv, og S afviser ikke, men prioriterer grønt.  

Anders Perner, professor i klinisk medicin på Rigshospitalet, foreslår at afsætte 60 millioner til offentligt finansierede kliniske forsøg til årets forhandlinger af forskningsreserven. 
Anders Perner, professor i klinisk medicin på Rigshospitalet, foreslår at afsætte 60 millioner til offentligt finansierede kliniske forsøg til årets forhandlinger af forskningsreserven. Foto: Ritzau Scanpix/ Linda Kastrup
Toke Gade Crone Kristiansen

Historisk har vi investeret for få statslige midler i klinisk forskning og kliniske forsøg – det betyder, at der mangler investeringer i den sidste del af forskningsfødekæden. Sådan lyder det fra Anders Perner, professor i klinisk medicin på Rigshospitalet.  

Anders Perner står i spidsen for en lobbyindsats, som blandt andet på en konference i Folketinget i sidste uge har foreslået at afsætte midler på forskningsreserven til formålet.

Argumentet er, at manglen på midler til offentligt finansieret klinisk forskning udgør et problem, fordi den er essentiel for, at patientbehandlingen bliver forbedret.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00