Ny på tinge: Pernille Skipper

INTERVIEW: Blandt de 69 nye folketingsmedlemmer finder man Enhedslistens 27-årige forskningsordfører Pernille Skipper. Læs her, hvad hun mener om brugerbetaling og uddannelsernes kvalitet.
Foto: Enhedslisten
Fakta

Pernille Skipper (Født den 10. juli 1984) i Aalborg er cand.jur fra Københavns Universitet 2011. Hun har været medlem af Enhedslisten og Socialistisk Ungdomsfront (SUF) siden 2001 og har siddet i Enhedslistens hovedbestyrelse siden 2009.

Pernille Skipper er valgt til Folketinget for Enhedslisten i 2011. Hun fik 3243 personlige stemmer. Hun har fået tildelt fire ordførerskab: Retsordfører, grundlovsordfører, forskningordfører og socialpolitiskordfører (specialområdet). Herudover er hun også næstformand for Enhedslistens folketingsgruppe.

Ved valget blev Enhedslisten en af de helt store vindere. Partiet tredoblede sit mandatantal og sidder således i dag med 12 MF'ere i sin folketingsgruppe. En af dem er den 27-årige jurist Pernille Skipper. Hun nåede lige at afslutte sine sidste eksaminer på Københavns Universitet, før den nu står på landspolitik.

Her skal den energiske nordjyde tegne partiets profil på forskningsområdet. Altinget | Forskning og Innovation har spurgt den nye ordfører, hvad hun mener om en række af de væsentligste spørgsmål på området.

SF's Jonas Dahl har over for Altinget.dk åbnet for, at man ændrer på den såkaldte 12-skala. Hvad er din holdning til karakterskalaen?

"Da man indførte 12-skalaen, var det for at skabe mere sammenlignelighed med udlandet. Det kan vi nu se, at det ikke går så godt med.

Vi vil i højere grad have en supplering til talkarakterer, der bygger på udtalelser og sparring, så man kan pege fremad med en karakter."

Er du for eller imod, at man gennemfører en uvildig undersøgelse af den såkaldte Penkowa-sag?

"Det er jeg for, man gør. Det har været en speget sag, der har vist, at når man mindsker demokratiet på universiteterne, så har det andre ofre. Denne enevældige rektor, som man ser på universiteterne nu, får også den konsekvens, at Penkowa-sager kan ske. I forhold til Penkowa-sagen, var vi ude med forslag til, hvordan man kan udvide demokratiet på universiteterne".

Er du for eller imod, at man afskaffer brugerbetaling på suppleringskurser?

"Rigtig meget for! Det er en hjertesag for os at få afskaffet brugerbetalingen. Det skaber mange barriere, bl.a. for studerende på professionsbachelorer, der gerne vil tage en overbygning. Det var trods alt derfor, man oprettede professionsbachelorerne, så de også kunne tage en overbygning.

Vi ser nu, at de ofte har brug for suppleringskurser, men skal punge ud for dem. Det er et kæmpe problem for studerende, som ikke kan få den overbygning, de godt vil have. Derudover er det også et problem for studerende, der vil skifte uddannelse. Det skaber et mindre fleksibelt system, hvor det kun er dem med penge, som kan navigere rundt".

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00